Wo 13/03/2019 19:00
PU15 - CAPPELLEN FC 1-4

Deze wedstrijd van de Jeugdcup Het Nieuwsblad (het voorbereidingstraject van de Champions League) wordt gespeeld met een heen en een terugmatch. Zoals we afgelopen weken gezien hebben (Ajax en Juve) moet je gewoon zorgen dat je in de terugwedstrijd meer scoort dan je tegenstander. Zo schrijf je geschiedenis!
In de heenwedstrijd  tegen de IPU15 van Cappellen werd er nog net een doelpunt geïncasseerd (al dan niet voorafgaand met duwfout) en werd de wedstrijd afgefloten op 3-2.
Aan onze jongens en meisje dus om die kleine scheve situatie om te buigen.
Het A-veld ligt er na de storm van afgelopen dagen nog betrekkelijk goed bij. In Cappellen hebben wij bewezen dat we ons mannetje en vrouwtje wel konden staan op kunstgras. Uit ervaring weet ik dat het omgekeerde (kunstgras gewend zijn en dan op echt gras voetballen) iets moeilijker is. Laten we hopen dat onze supporters en deze kleine verschillen het grote verschil maken na het eindsignaal.
De match start en we horen luidkeels vanaf de Lilse bank de woorden “Voetballen en Plezier maken” roepen.
In de Lilse verdediging is Berend terug present.
Na 2 minuten is er een opraapballetje voor Axel die snel uittrapt naar Sybren die de bal mooi meeneemt maar op de Cappelse keeper besluit.
In de 10e minuut dachten de Cappelli’s dat de bal over de zijlijn was, (maar dat was niet) en zetten wij de aanval in. Sybren besluit op de keeper die niet kan klemmen en War scoort in de rebound. 1-0.
JOVL voert de druk op!
De 14e minuut krijgen we een mooie gelegenheid na een foutje net buiten de grote baklijn. War plaatst de bal naast de muur maar ook naast het doel.
In het tweede kwart komt Sybren alleen voor de keeper en trapt op de keeper die niet kan klemmen, maar er is niemand gevolgd om de rebound binnen te tikken. Daarna is er een zeer mooie lob van Jef, maar zijn bestemming stond off-side.
De 4e minuut besluit Willem net naast na een voorzet van Sybren.  In de 8e minuut is er een doorbraak van Cappellen maar Mathijs stopt deze lekker af.
Sybren wordt mooi gelanceerd door War maar de patser van Cappelllen gebruikt zijn schouder goed.
Axel stuurt Sybren de 15e minuut met een verre uittrap  nog eens weg maar de meevoetballende keeper van Cappellen kan de bal onderscheppen. Het zou wel eens leuk geweest zijn voor onze keeper om een assist te geven.
In de laatste minuut van het tweede kwart is er een corner voor Cappellen en de helemaal alleenstaande Cappelli kan vrij koppen in de verste hoek, terwijl Axel zich repte om de bal te pareren maar uitschoof. 1-1. Niet onverdiend, maar toch spijtig.
Het derde kwart is chaos. De hagel strooit  roet  in deze wedstrijd en onze krijgers en krijgster moeten gaan schuilen, tot 3x toe.
De timing wordt een beetje aangepast en we spelen een langer 4e kwart. Er is heel veel druk voor de grote carré van Lille. Na een doorbraak van Cappellen stormt de speler alleen op Axel af die een superredding uit zijn mouw tovert. De druk voor het Lilse doel blijft en er wordt hard gebikkeld voor elke meter en voor elke bal. We proberen af en toe snel om te schakelen, maar uiteindelijk valt de 1-2 toch.
Iedereen vecht nog de ziel uit zijn of haar lijf, maar het is moeilijk voetballen en er wordt veel gegleden en geschoven. Cappellen heeft nu ook een fysiek overwicht. Ze snijden met momenten als een vlijmscherp mes door de Lilse verdediging met de 1-3 en kort erna de 1-4 als gevolg.
We onthouden vooral een verdienstelijke eerst helft en een zware tweede helft en een mooi bekerparcours (we zijn immers in de halve finale geraakt!)
Respect voor het hele team en de technische staf om in dit hondenweer te blijven gaan en zeer goed hun best te doen om tegen dit sterk Cappellen alles uit de kan te halen.
Vele groeten van uw  a.i. a.i. verslaggever. Enne extra respect voor de wekelijkse verslaggevers, ik heb nu aan de lijve ondervonden dat dit geen makkelijke opdracht is. Moest ik hier een daar een vergissing gemaakt hebben, alvast mijn excuses. Ik ben ook maar een (niet multitaskende) man  en kan niet schrijven en van de voetbal genieten op hetzelfde moment.
Voor JOVL speelden: Axel, Willem, Mathijs, Pieter-Jan, Jef, Yorun , Tuur, Youssef , Marten, Sybren, War (1), Bent, Berend, Janou.

Patrick SLEDZ
PU15

© :::Filip Henderieckx::: 14/03/2019 20:43:37 V03.08