Zo 28/04/2019 09:30
VOSSELAAR VV A - PU15 2-5

Time flies when you’re having fun. En zo gebeurde het dat we vandaag alweer onze laatste competitiematch mochten spelen. Met een prachtaffiche dan nog, namelijk op Vosselaar. Als u het ons vraagt, de best voetballende ploeg van gans het seizoen – samen met JOVL natuurlijk, om even on-Kempisch onbescheiden te zijn. Het eerste kwart maakte Vosselaar die reputatie waar. Ze speelden sterk en technisch vaardig, wij werden tureluurs gespeeld en moesten het spel ondergaan. De 1-0 (drie keer voor ne frank) na 20’ was dan ook verdiend. Het tweede kwart leken we meer van hetzelfde te krijgen, maar langzaamaan kantelde het spelbeeld, ook dankzij een andere veldbezetting, gesymboliseerd door een eerste schotje van onze geelzwarten op goal na 6’, door Kobe – samen met Youssef één van de grote uitblinkers vandaag. Enkele minuten later was er een eerste mooie en snelle combinatie, besloten met een schot van Sybren (naast); meteen daarna een prachtige steekpass van Tuur op Sybren doch de keeper was goed uitgekomen en kon het schot pareren; Kobe, heel aanwezig, probeerde nog met een vallend schot – net over; en vlak voor de rust kon de Vosselaarse keeper een schot van dichtbij van Janou na corner heel mooi (bijna) uit de winkelhaak saven.
De Lilse aanhang zat z’n speculaas nog in de koffie te soppen toen onze jongens als een pijl uit een boog het derde kwart aanvatten. Meteen na de aftrap een prachtige combinatie, besloten met een gemeten voorzet van Kobe op Sybren – de kopbal werd door de keeper nog net weggedoken; meteen daarna kon Kobe met buitenkant voet een voorzet in doel besluiten (1-1); en een minuutje later kon Sybren op pass van Bent de 1-2 binnen leggen. Er was nauwelijks tijd om te ademen, zo snel gingen onze jongens. Vergelijkbaar met dat adembenemende derde kwart op Retie (zondag 13 januari, weet u nog). En het derde kwart was nog niet voorbij. 9’: Bent kreeg veel ruimte op een corner van Kobe; dat moet je Bent niet geven; hij nam de bal beheerst op de slof; 1-3. (Papa Bart kreeg op dat eigenste moment vleugels ergens in de Hobokense polders…). Ook Axel deed zijn duit in het spectaculair zakje met een superreflex (beenveeg) op het kwartier. Op de Vosselaarse corner die daarop volgde, prikten we Rodeduivelsgewijs razendsnel tegen: een nieuwe assist van Kobe werd door Sybren in twee tijden in doel besloten. 1-4. Kobe probeerde een vrije trap nog mooi te plaatsen, maar de keeper stond paraat. 1-4 dus na het derde kwart. Tijd om even te bekomen. Net als in onze thuismatch tegen Vosselaar scoorden we 4x in één kwart.
In het vierde kwart konden we dat hoge niveau niet aanhouden, bij sommigen was het bobijntje bijna af, Vosselaar deed opnieuw beter mee. Toch scoorden we vrij snel de 1-5. War stak op rechts door naar Marten, diens schot ging op de paal maar Kobe was goed gevolgd om de rebound binnen te duwen. Even later werd een spectaculaire combinatie spectaculair besloten met een volley van Marten – gelost door de keeper maar we zullen nooit zeker weten of de bal al dan niet over de lijn ging. War had er het vierde kwart duidelijk nog goesting in: zijn vrije trap uit een scherpe hoek ging over; en enkele minuten kon de keeper zijn ver en botsend schot van ver naar net keren. Vosselaar kon de 2-5 nog scoren, maar daarna waren er nog goeie kansen voor Janou (schot op de vuisten van de keeper) en een kopbal van Sybren voorlangs. 2-5 dus – opnieuw een zondagmorgen topvermaak. Knap kerels, hoe jullie de scheve situatie overtuigend rechtzetten.
Een mooi einde van een fantastisch seizoen… Een seizoen dat wat ons betreft in Hoofdletters mag worden bijgeschreven in de annalen van JeugdOpleiding Verenigd Lille. Een seizoen dat een titel opleverde in deel I van de competitie, en een derde plaats in deel II. Met 9 zeges op een rij in de competitie speelden we lange tijd in ‘the zone’. Veel hoogtepunten dus. Zoals: A-A-Arendonk; de twee uitmatchen op Retie; A-A-Arendonk; de magnifieke doelpunten van War op vrije trap, thuis tegen Lentezon en Retie; A-A-Arendonk… en nog veel meer. Merci gasten en meisje van de PU15, jullie zijn top – een groep vol guitige kameraadschap én met een goeie spelmentaliteit. Merci technische staf – een gans seizoen paraat om meer dan 45 spelers elke week opnieuw te laten sjotten; chapeau… Onze gasten (en meisje) dragen jullie op handen. Merci aan de aanhang, elke week opnieuw talrijk op post (we zagen dit seizoen geen ploeg met een grotere aanhang – misschien eens nadenken om ons Balsakkerstadion met een nieuwe ring uit te breiden). Merci tot slot aan alle vrijwilligers en het kantinepersoneel – jullie vers getapte pinten op zondagmiddag waren de kers op de taart.
Het goede nieuws evenwel is dat het seizoen nog niet voorbij is. Op woensdag 1 mei spelen we een tornooi in Gierle en op zondag 5 mei in het prachtige Weelde, hoofdstad der Kempen. Om dan einde mei richting Deutschland te trekken. Onze jongens en meisje zullen daar als The Bensheim Bastards een gooi doen naar de hoogste eer!
Voor JOVL speelden: Axel, Mathijs, Pieter-Jan, Jef, Yorun, Youssef, Bent (1), Tuur, Marten, Sybren (2), War, Janou en Kobe (2)

Paul Van Tigchelt
PU15

© :::Filip Henderieckx::: 29/04/2019 15:00:57 V03.08