Za 12/10/2019 13:00
K. Eendr. Zoersel - GU21 3-5

Na 6 speeldagen waren onze U21 nog altijd ongeslagen (3x winst en 3x draw) en het team was vastbesloten om dat stramien aan te houden op het veld van het 12de gerangschikte Zoersel. Om dat statement kracht bij te zetten opende Proost al na 5 minuten de score: De verdediger toonde zich alert op een afvallende bal bij een hoekschop en zette de 0-1 op het bord. De Lilse verdediging liet zich echter onmiddellijk ringeloren, al dan niet in de roes van dat vroege doelpunt, en de bordjes hingen binnen de minuut al terug in evenwicht: 1-1. Geel-Zwart sloeg echter op zijn beurt snel terug: Vanhees stuurde in de 10 de minuut Van Gorp weg op links om vervolgens diens gemeten voorzet zelf knap binnen te koppen (1-2). We noteerden nog een tweetal goede mogelijkheden voor rust om die score verder uit te diepen maar we wisselden bij die nipte voorsprong en beseften dat de match allesbehalve gespeeld was.
Dat werd in de eerste seconden van de tweede helft meteen ge´llustreerd toen Zoersel een huizenhoge kans vergat te verzilveren en Lille al meteen goed weg kwam. Na 10 minuten in die tweede helft achtte Yeboah echter zijn moment gekomen: De Lilse spits werd eerst prima het straatje ingestuurd door Van Gorp en werkte vervolgens knap af (1-3). Nog geen minuut later kwam de Zoerselse verdediging mager voor de dag en gaf ze Yeboah vrijgeleide om zijn actie in de 16 te bekronen met zijn tweede treffer van de dag (1-4). Meteen was de voorsprong min of meer geruststellend te noemen maar na een licht contact in de Lilse 16 ging de bal op de stip en was doelman Reijnen geklopt: 2-4 met nog een kwart wedstrijd voor de boeg. Mooi samenspel tussen Vanhees, Henderieckx en Yeboah stelde kapitein Vanhees niet veel later echter in staat om de 2-5 in de linkerbovenhoek te knallen waarbij vooral het subtiele hakje van Yeboah te onthouden viel en zo leek een Lilse driepunter toch stilaan definitief in de maak. Zoersel prikte nog wel tegen na een snelle uitbraak van Reding (3-5) en zorgde nog voor wat hete standjes voor het Lilse doel waarbij nogal paniekerig geacteerd werd, maar de zege voor JOV Lille kwam niet echt meer in gevaar.
Geel-Zwart duikt zo de top 5 binnen en moet volgende week aan de bak tegen Retie B dat deze speeldag thuis de duimen moest leggen tegen de buren uit Wechelderzande (1-3).

Filip Henderieckx
GU21

© :::Filip Henderieckx::: 12/10/2019 19:18:55 V03.10.02