Za 11/01/2020 13:00
White Star - GU21 2-5

De Lilse U21 hebben hun ongeslagen reeks ook in 2020 verder gezet al verliep dat veel minder vlot dan de 2-5 einduitslag doet vermoeden. Aanvankelijk wisten onze jongens hun status waar te maken en hadden ze een licht overwicht in het spel. Lille werd bovendien geholpen door de Turnhoutse verdediging die een hoge voorzet van Janssen onder druk van Van Uffelen in eigen doel kopte (0-1). Maar de thuisploeg liet zich hierdoor allerminst van de wijs brengen en zette zijn voet meer dan naast die van Lille. Het team toonde meer enthousiasme dan onze geelhemden, won regelmatig de duels en profiteerde van het ronduit slordige spel van onze jongens: Bij onnodig balverlies op het middenveld ging de zee open en kon een thuisspeler alleen op Reijnen afgaan: 1-1. Niet veel later had de thuisploeg de tweede al tegen de touwen hangen en Lille leek niet meteen bij machte iets aan die scheve situatie te kunnen doen. Er werd zo van kant gewisseld bij een 2-1 achterstand na een wel heel povere eerste helft van Lilse kant.
Trainer De Decker greep in bij de rust, voerde een aantal wissels en herschikkingen door en dat leek na een aanvankelijke moeizame start in de tweede helft toch te lonen.  We noteerden eindelijk een vlotte aanval waarbij Van Gorp vanop rechts de bal op maat van Tops afleverde en de 2-2 was een feit. Niet veel later zagen we opnieuw een van de betere Lilse combinaties, waarbij onder andere een goed voor de dag komende Roefs betrokken was, en Janssen wist het zaakje prima af te ronden (2-3). De Lilse voorsprong was dan wel een feit, het gevoel dat de match gespeeld was, was er allerminst: Reijnen diende zich bijvoorbeeld nog een keertje te onderscheiden door een wispelturig capriolerende bal onder de lat weg te tikken. Pas toen de bedrijvige Roefs met nog 10 minuten op de klok foutief werd afgestopt in de 16, eiste Woestenborghs de bal op en stond de bevrijdende 2-4 vanop de stip op het scorebord. De boeken van White Star gingen daarna definitief toe, toen Van Uffelen bij een snelle Lilse uitbraak de bal in de loop van de debuterende Wynants wist te brengen en de youngster trefzeker de 2-5 eindstand op het bord zette.
Eind goed al goed maar er zal in de komende weken zeker een serie tandjes bijgestoken moeten worden om de zware opdrachten tegen Lentezon A (plaats 1), Zwaneven (plaats 3) en Oostmalle (plaats 6) tot een goed einde te brengen en zo de tweede plaats in het klassement te handhaven.

Filip Henderieckx




GU21

© :::Filip Henderieckx::: 12/01/2020 22:19:50 V03.11.00