Zo 06/10/2019 09:30
F.C. Arendonk Sport A - PU17 2-2

Gezien dat de GU17 wekelijks een verslagje hebben over hun gespeelde wedstrijd werd de druk te groot en konden we toch niet blijven onderdoen. De dichterlijke kunde van Bart zal ik echter niet kunnen evenaren.
Zo moesten onze Lilse gladiatoren vandaag de arena betreden in Arendonk. Dit gebeurde in de meest “optimale omstandigheden” onder een kille druilerige regen. Onze trainer Jan zou vandaag al zijn kunnen uit zijn mouw moeten schudden om met een resultaat naar huis te komen. Zo moest hij de wedstrijd starten met slechts 1 reserve op de bank door de afwezigheid van een aantal spelers. En dan heb je nog de wet van Murphy!
Onze Lilse krawaten begonnen wat terughoudend aan de wedstrijd zodat Arendonk in de eerste 10 minuten de bovenhand had. Corners volgden elkaar op en in de 10 minuut, op corner uiteraard, stond het 1-0. Op dat ogenblik verdiend voor Arendonk. Blijkbaar moest deze goal vallen om onze spelers wakker te schudden. Als gebeten door een bij begonnen zij stilaan de bovenhand te halen en wanneer Youssef richting doel gaat wordt deze buiten de grote rechthoek foutief gestopt. Michiel zet zich achter de bal om deze vrije trap te nemen en lepelt deze zowaar op het hoofd van Toon die knap scoort. (1-1). Op het eind van het eerste kwart kan Arendonk, weer op corner, de score op 2-1 brengen. De assist kwam van een Lilse speler en kon niet beter afgelegd worden.
Na de nodige tactische bijsturingen van Jan begonnen we het tweede kwart stukken beter. In de 22ste minuut is er een mooie Lilse aanval. De bal komt voor doel en door druk op de keeper ontstaat er geharrewar voor het doel van Arendonk en wordt de bal weggewerkt in de voeten van Siemen die hem van ver mooi over de keeper tegen de netten plaatst. 2-2 en alles is weer te herdoen. Wat later gaat, na een knappe Lilse steekpas tussendoor, Siemen alleen op doel af. De 3-2 hangt in de lucht. Siemen probeert de bal naast de keeper te spelen maar deze komt gepast tussen. Dixit Jan “Deze mag je niet missen Siemen”. Zo kabbelt de wedstrijd dan verder naar de rust en gaan we rusten met 2-2.
Na de nodige peptalk van onze coachen Jan en Yve beginnen we aan de tweede helft en nog voor ik mijn koffie op heb, schiet Arendonk al op de paal. Hier komen we goed weg. In het derde kwart gaat het spel goed over en het weer en hebben we gelukkig een attente verdediging en keeper die elke kans van Arendonk in de kiem smoort. Langs Lilse zijde is er nog een mooie Lilse combinatie waarbij Tijmen mooi voor geeft en Siemen juist over kopt. Juist voor het einde van het derde kwart, waarbij Michiel en Jef al hadden aangegeven vervangen te willen worden ingevolge kwetsuren, is er dan de wet van Murphy. In een duel voor het Lilse doel wordt Tijmen weer geraakt aan zijn borstkast en dient de arena te verlaten. Jan met de handen in de haren (figuurlijk dan toch) wat nu ….. Voor aanvang van het vierde kwart moet onze trainer Jan snel zijn cursus “hoe motiveer ik mijn (gekwetste) spelers” bovenhalen en moet hij zijn tactische bordje nog snel aanpassen om in het vierde kwart de 2-2 veilig te stellen.
In het vierde kwart zijn onze spelers echte “Lilse Leeuwen” en vechten voor elke bal en zo kunnen we uiteindelijk de verdiende 2-2 op het bord houden. Vreugde alom in het Lilse kamp, teleurstelling in het Arendonkse kamp. Zo teleurgesteld dat de “dugout” van Arendonk er bijna aan moest geloven. Al bij al een verdiend gelijkspel voor Lille.
En ja, het dient gezegd, alhoewel Arendonk onderaan staat is dit toch wel een zeer degelijk team dat niet verdient om onderaan te staan.
Man van de match: De ganse ploeg voor hun ongelofelijke inzet tijdens de ganse match en zeker een pluim aan Michiel en Jef, alhoewel beiden gekwetst, op hun tanden bleven bijten en de match hebben uitgespeeld. Het is niet geweten of ze nog al hun tanden hebben.
Een pluim zeker aan onze trainers Jan en Yve om zo achter hun spelers te staan en ze te motiveren.
Oh ja nog 1 opvallend puntje. Onze trainer Jan was vandaag zeer rustig tegen de scheidsrechter. Blijkbaar, maar van horen zeggen, was er een “speciale” band met deze scheidsrechter.

Iwan Mertens
PU17

© :::Filip Henderieckx::: 12/10/2019 18:42:37 V03.10.02