Zo 12/01/2020 10:00
PU15 - YRKV Mechelen B 2-4

2020, nieuw jaar, nieuw decennium, en eindelijk opnieuw voetbal. Wij kunnen u nu al verklappen dat het een geweldig jaar (Rode Duivels Europees kampioen en dan toch nog een federale regering) en een geweldig decennium wordt (alleen nog hete zomers en niveau vier voor plezier). Voor de titel ‘comeback van het jaar’, en misschien wel van het decennium, strijden twee stijlvolle sjotters: Anthony Vandenborre en natuurlijk onze Emiel. Emiel gaf gister Anthony meteen het nakijken door bij zijn wederoptreden bij de gewestelijken meteen te scoren! Onze jongens mochten vandaag de nieuwe competitie aanvatten tegen de Kakkers van KV Mechelen, een ploeg waar we voor Nieuwjaar tweemaal van wonnen. Om deze moeilijke match voor te bereiden trokken we, zoals alle grote ploegen, op winterstage, en wel naar de sporthal van den Balsakker en Kasterlee (waar we een indoortornooi ‘easy’ naar ons hand konden zetten). Mats en Ignace moesten helaas afzeggen, maar voor de rest leek er geen vuiltje aan de frisse lucht: we schoten sterk, gefocust en zelfzeker uit de startblokken; de bal ging regelmatig uitstekend van voet tot voet, het was genieten op de Balsakker de eerste twee kwarten. Alleen de efficiëntie ontbrak. Want uit een karrenvracht van kansen konden we slechts twee keer scoren. In het eerste kwart een doelpunt uit een standaardsituatie: een ferme kopbal van verdediger Berend op een corner van Sybren – heerlijk hoe Sybren die corners trapt. (Ik noteerde dat eerste kwart nog vijf loepzuivere kansen). Het tweede kwart gingen we op hetzelfde elan verder. De 1-1 na corner was een domper maar we bleven gewoon de kansen aan mekaar rijgen. Op een prachtige counter via Berend, Tuur en Sybren kon War beheerst binnentikken. Nogmaals, prachtige, pijlsnelle combinatie! Ook dit kwart speelden we verder nog vijf kansen bijeen. Met de 2-1 ruststand werden we dus te karig beloond voor het geleverde spel.
En we zouden dat de tweede helft bekopen. Want we zouden haast vergeten dat we tegen KV Mechelen speelden, een ploeg met enkele uitstekende voetballers. Waaide de 2-2 nog per toeval binnen, dan hadden de Kakkers tijdens het derde kwart het betere van het spel, het waren nu onze jongens die meestal achter de bal moesten lopen. Toch versierden we nog enkele grote kansen, maar ik zei het al: een gebrek aan efficiëntie was ons grootste gebrek vandaag, het deed soms zeer aan de ogen hoe we al die kansen vakkundig de nek omwrongen. Intussen prikte KV ook de 2-3 binnen, de bezoekers speelden uitgekookt en buitten onze zwakke plekken zeer goed uit. In het vierde kwart werd het na enkele minuten 2-4, we probeerden nog een vuist te maken, en bleven nog kansen versieren, maar mentaal had KV intussen de bovenhand genomen. Een goed fluitende scheids zag bovendien tot tweemaal toe de hands van de bezoekers in de 16 niet. Na protest moesten we bovendien nog met 10 verder – tweemaal gestraft voor de fout van de arbiter, zou Kurt M nadien één van zijn voetbalwijsheden loslaten in onze lievelingskantien… Maar soit, de scheids met alle zonden van Israël overladen zou volledig onterecht zijn. Alle credits zijn voor de jongens van KV Mechelen vandaag. Wat onze jongens betreft: we hebben opnieuw laten zien dat we een knap elftal zijn, mààr…  we moeten 80 minuten scherp zijn, in alle segmenten van het veld en geledingen van het spel. Gelukkig hebben we dit jaar nog 353 dagen + 1 (schrikkeljaar!) om dit recht te zetten!
Voor JOVL speelden: Tuur B, Berend (1), Mathijs, Door, Matthias, Bent, Janou, Tuur, Sybren, Lander, War (1), Bram en Jonas

Paul Van Tigchelt
PU15

© :::Filip Henderieckx::: 12/01/2020 22:18:21 V03.11.00