Za 11/01/2020 09:30
YRKV Mechelen C - PU10 0-11

Op 30 november speelden we onze laatste competitiematch. Sindsdien kwamen we nog maar sporadisch in actie: zo speelden we op 21 december een al lang aangekondigde oefenmatch tegen Wijnegem, de ploeg van de collega van Kristof, waar we een collectieve offday kenden – die we zelf probeerden te verklaren door een aantal halve zieken – en met 4-3 de boot ingingen, een uitslag waarmee Kristof jammer genoeg nog lange tijd geconfronteerd zal worden. Kan natuurlijk gebeuren, en onze jongens lieten een week later al zien dat dit slechts een ‘accident de parcours’ was door op het indoortornooi van Oosthoven hun vijf matchen winnend af te sluiten, en dit zelfs zonder tegengoal te moeten slikken tegen toch een aantal gereputeerde tegenstanders zoals Turnhout en De Kempen. Maar voor het overige was het de voorbije weken dus verdacht stil op de PU10 WhatsApp-groep, die enkel nog gebruikt werd om stickertjes te ruilen. We waren dan ook maar wat blij dat er zaterdag opnieuw een échte voetbalmatch op het programma stond, en dit dan nog tegen het grote KV Mechelen! Want uiteraard is ook de samenstelling van onze reeks wat veranderd:  ’s- Gravenwezel en Nijlen zijn gebleven, maar daarnaast zijn er toch ook een aantal nieuwkomers: Sint-Job, Wavria, SC Mechelen, en dus ook KV Mechelen. Enige nadeel is dat we op zaterdag morgen opnieuw (heel) vroeg uit de veren moesten, aangezien we al om 7.45u aan de Wissel werden verwacht. Maar eenmaal in Mechelen aangekomen, bleek dat we nog niet mochten klagen, aangezien op hetzelfde tijdstip ook de spelers van … Eupen werden verwacht.  Bij het binnenkomen moesten we liefst 4 euro entreegeld betalen. We hopen dat deze centen goed besteed zullen worden (bv. aan de bouw van een parkeergarage met enkele verdiepingen om het 'triestig' parkingske van de 'kakkers' te vervangen...)
Onze jongens kregen vorige maandag, na de eindejaarsonderbreking, een wel heel stevige training, waardoor de laatste overtollige Kerstkilo’s er ongetwijfeld werden afgetraind, met de bedoeling vlijmscherp aan het tweede deel van competitie te kunnen beginnen. En dat deden onze jongens - zonder een zieke Bent - ook wel. Van bij het eerste fluitsignaal namen onze krawaten de match in handen, zonder evenwel grote kansen te creëren. In de eerste tien minuten zagen we dan ook veel middenveldspel, met slechts twee schuchtere doelpogingen van onzentwege: eerst schiet onze linksback Lou van ver over, en daarna heeft de goeie keeper van KV weinig moeite met een schot van onze rechtsback Sem. De eerste echte kans is onmiddellijk goal als Nelles een corner van Nout mooi in één tijd binnen trapt. In een volgende fase bedient Nout Nelles opnieuw, maar nu gaat zijn schot rakelings naast. En als ook Raf zijn schot via een verdediger naast ziet belanden, kunnen we een eerste keer gaan rusten met een correcte 0-1 tussenstand.
In het tweede kwart vergroot het overwicht van onze geel-zwarten: Nout geeft hoog voor doel, waarna Nelles heel mooi naar de grond kopt, maar de keeper heeft een wereldsave in huis, waardoor onze voorsprong erg nipt blijft. En bijna komt de thuisploeg bij de eerstvolgende tegenaanval op gelijke hoogte, maar gelukkig voor ons gaat die eerste kans net naast. En dat leek een belangrijke misser, want vlak daarna komen we op 0-2, als Nout, na een assist van Lode, mooi overhoeks binnen schiet. En als diezelfde Nout niet lang daarna opnieuw kan scoren na ongelukkig balverlies in de verdediging van KV, wordt het 0-3 en lijkt de match gespeeld. Bijna kan Nout zelfs een hattrick scoren, maar hij komt net een teen te kort om een voorzet van Dries binnen te schieten. En omdat KV vlak voor de rust ook zijn tweede kans van de match niet weet te benutten, kunnen we gaan rusten met een geruststellende 0-3 voorsprong.
In het derde kwart spelen onze jongens echt de pannen van het dak: na een mooie voorzet van Nout, ziet Dries zijn schot gered, maar bij de daaropvolgende corner van Raf weet Dries wel te scoren, na een mooie collectieve aanval schiet Nelles op de keeper, na een voorzet van Nout schiet Dries naast, maar uiteindelijk komt de oververdiende 0-5 er toch als Lode de sloophamer bovenhaalt en zijn schot via de onderkant van de lat in doel verdwijnt. En blijkbaar heeft Lode hiermee de smaak te pakken, want vlak daarna lukt hij al zijn tweede treffer, als hij de bal onhoudbaar in de hoek schiet. Raf wil hier blijkbaar niet voor onderdoen, want ook hij vuurt een onhoudbare pegel af, waardoor het 0-7 wordt. En in de slotminuten van het derde kwart lukt Dries een loepzuivere hattrick: bij een eerste kans trapt hij heel subtiel, buitenkantje voet, naast de keeper, voor de tweede goal wordt hij door Nout diep gestuurd richting lege goal, en ook bij de derde goal toont hij zich alweer de alerte spits als Nout hem alleen afzondert voor de goal, waardoor we met een onverwachte, maar niet onverdiende 0-10 tussenstand een laatste keer kunnen gaan rusten.
Trainer Tom maakte van deze tussenstand gebruik om in het laatste kwart zowat iedereen op een ongewone plaats te zetten. Dit is zeker leerrijk, maar meestal blijkt dan toch ook wel waarom iedereen min of meer zijn vaste plaats heeft. Gevolg was dat het niveau in dat laatste kwart toch wel omlaag ging, en zeker ook de spektakelwaarde een fikse duik nam. Toch had de score zeker nog hoger kunnen oplopen: een schot van Nout gaat tegen de lat, en een poging van Raf tegen de paal. Uiteindelijk komt de 0-11 eindstand op het bord te staan, als Nout na een mooie dribbel Raf bedient, die niet twijfelt en de keeper kansloos laat. Deze 0-11 had niemand kunnen voorspellen na de eerste helft, want toen hadden we veel moeite met de thuisploeg, die veel sterker was dan de eindstand doet vermoeden. Het moet zeker ook vermeld worden dat KV Mechelen bijna geen kansen kreeg door heel goed verdedigen van Lou, Sem en zeker ook Ward - die een onopvallende, maar onberispelijke match speelden, en misschien wel de beste Lillenaar was. En als er dan toch eens een KV-speler doorheen kwam, konden we alweer rekenen op een heel attente, en goed meevoetballende keeper Lorre, die, net als op het indoortornooi, zijn netten dus alweer schoon kon houden. Goed gespeeld van de hele ploeg dus. Proficiat, mannen!
Volgende zaterdag nemen we het thuis op tegen ’s-Gravenwezel, een ploeg die we intussen goed kennen, en tegen wie we in het eerste deel van de competitie twee absolute thrillers speelden: twee keer gewonnen, maar het had, met een beetje tegenslag, ook twee keer omgekeerd kunnen zijn… We zullen dus op ons allerbeste niveau moeten acteren om een drie op drie tegen hen te kunnen scoren. Supporters worden tegen 11u in Poederlee verwacht!
Voor JOVL speelden Lorre, Ward, Sem, Lou, Nelles (1), Lode (2), Raf (2), Nout (2) en Dries (4).

Bart Van Ballaer
PU09A

© :::Filip Henderieckx::: 11/01/2020 16:44:43 V03.11.00