laatste nieuws

(laatst gewijzigd op Dinsdag 19/1/2021 17:58)
   
Dinsdag 19-01-2021
(FH)
Voetbal Vlaanderen heeft op zijn website een overzicht van opleidingen gepubliceerd die kunnen gevolgd worden in het voorjaar van 2021. De ideale kans om je verder te ontwikkelen binnen het voetbal gebeuren.
Meer info vindt u op de website van Voetbal Vlaanderen.


Dinsdag 12-01-2021
(FH)
Op dinsdag 12 januari kwam de Crisiscel van de KBVB samen om het verdere verloop van amateurvoetbal te bespreken. De beslissing wordt uitgesteld tot na het volgende Overlegcomite van 22 januari.
De Crisiscel van de KBVB stelt vast dat de geplande heropstart midden februari 2021 van de amateurcompetities gelet op de huidige omstandigheden en evolutie van de pandemie in het gedrang komt.
Indien de sanitaire situatie op korte termijn niet verbetert, is de kans erg groot dat er wordt afgestevend op een blanco seizoen in het amateurvoetbal. De KBVB volgt de situatie en de beslissingen van het overlegcomite in dit verband op de voet.
De crisiscel van de KBVB komt op 25 januari 2021 opnieuw samen.


Vrijdag 25-12-2020
(FH)
Het vreemde Lilse voetbaljaar 2020 is omwille van de gekende reden al even definitief voorbij. Ondertussen is het tijd om jullie als trouwe bezoekers van onze website in naam van het bestuur en het webteam van JOV Lille een prettig en feestelijk eindejaar te wensen.
Een moment om even terug te blikken op wat was, een periode om even de batterijen volledig terug op te laden en dan samen op weg naar een hopelijk normaler, sportief maar vooral gezond 2021!


Woensdag 23-12-2020
(FH)
Gezien de beslissing om enkel de heenronde af te werken bij competities met stijgen en dalen, en een nieuwe kalender voor de jeugd te voorzien, deelt Voetbal Vlaanderen nu mee dat alle kalenders met uitzondering van het indoorvoetbal online te raadplegen zijn op hun website en via de BBF app.
Volg de link hiernaast voor meer informatie.


Maandag 07-12-2020
(PN)
De crisiscel van de KBVB die alle geledingen van het voetbal vertegenwoordigt (KBVB, Voetbal Vlaanderen, ACFF en Pro League), is vandaag, maandag 7 december 2020 opnieuw samengekomen en heeft vastgesteld dat het afwerken van de competitie onder de oorspronkelijke competitieformats onmogelijk is geworden.
Bijgevolg werden unaniem de volgende beslissingen genomen voor het amateurvoetbal, meer bepaald het veldvoetbal.

  • Beslissing om de lopende competities in alle afdelingen van het amateurvoetbal (eerste ploegen heren en vrouwen) af te werken op basis van de "heenrondes" (zijnde de helft van de oorspronkelijke competitie en kalender waarbij elke ploeg 1 keer tegen elke tegenstander uit de reeks speelt).
  • Deze competitie zal leiden tot een eindrangschikking met de normale gevolgen: een kampioen, stijgers, en dalers.
  • De heropstart voor de seniorencompetitie is voorzien in het weekend van 13 februari 2021 en deze in het jeugdvoetbal in het weekend van 6 februari 2021.
  • Alle eerder uitgestelde wedstrijden worden nog gespeeld.

Deze beslissingen drongen zich op na de verlenging van de huidige COVID-maatregelen voor de sport tot 15 januari 2021 waardoor het amateurvoetbal meer dan 3 maanden volledig zal hebben stilgelegen. Deze beslissingen zijn onder voorbehoud van een mogelijke heropstart van de collectieve trainingen vanaf 16 januari 2021.


Dinsdag 01-12-2020
(PN)
Na overleg met de gemeente, trainers en afgevaardigden heeft het jeugdbestuur van JOV Lille besloten om dit kalenderjaar nog niet terug te starten met de trainingen. Meer info vindt u in de bijlage hiernaast.


Donderdag 12-11-2020
(PN)
Het bestuur van JOV Lille heeft beslist dat alle trainingen geannuleerd blijven tot 1 jan 2021. We volgen de situatie verder op en komen ten gepaste tijde met nieuws over een eventuele heropstart.


Woensdag 04-11-2020
(FH)
Om begrijpelijke en welgekende redenen kan het spaghetti-weekend van FC Gierle niet doorgaan. De club heeft daarom een alternatief uit zijn hoed getoverd, in samenwerking met 'Giel for Life', zodat u in het weekend van 4, 5 en 6 december toch niks te kort zal komen.
Meer info vindt u in het document in bijlage.


Woensdag 28-10-2020
(TB)
Het Coronavirus blijft een grote spelbreker. Het Covidbeestje blijft maar pieken.
Afgelopen weekend hebben we nog wedstrijden laten doorgaan. En we moeten zeggen dat jullie je ook weer schitterend aan de Coronaregels hebben gehouden.
Deze avond zit Voetbal Vlaanderen weer samen en zullen naar alle waarschijnlijkheid de regels weer verstrengd worden.
Maar wij willen daar niet meer op wachten. JOVL neemt daarom zelf de verantwoordelijkheid en gelast alle officiele en alle vriendschappelijke wedstrijden van alle jeugdteams af tot en met 11 november 2020. Het mengen van de bubbels met andere clubs vinden we gewoon te risicovol! Bovendien hebben we ook besloten om alle trainingen tot nader order te schorsen.
We beseffen heel goed dat we door het nemen van deze beslissing heel veel spelertjes en misschien ook ouders teleurstellen. Maar we zijn er zeker van dat als we nu starten met de nodige stappen te nemen in plaats van te wachten op een daadkrachtig signaal van overkoepelend organisaties, we terug sneller ons favoriete spelletje kunnen doen en samen een drankje kunnen nuttigen in de kantine.
Het jeugdbestuur zal alleszins ook de situatie van week tot week opnieuw evalueren en via onze website en andere kanalen berichten over verdere beslissingen. Aanvullende info over de beslissingen van Voetbal Vlaanderen kan u vinden op www.voetbalvlaanderen.be.

Blijf gezond!

Het jeugdbestuur van JOVL


Woensdag 14-10-2020
(FH)
Voetbal Vlaanderen heeft deze week de competities van de senioren elftallen stop gezet maar laat de jeugd wel verder voetballen. Concreet worden jeugdcompetities van U6 tot en met U17 verder georganiseerd. Meer info vindt u op de website van Voetbal Vlaanderen.


meer nieuws