laatste nieuws

(laatst gewijzigd op Zondag 3/5/2020 12:45)
   
Vrijdag 01-05-2020
(PV)
In het seizoen 2020 - 2021 worden er opnieuw allerhande opleidingen georganiseerd om een trainersdiploma te halen waardoor je ook trainer kan worden van een van de ploegen van JOV Lille. Voor de geinteresseerde sportievelingen zijn er verschillende data en plaatsen waar je kan deelnemen aan een cursus. In de bijlage hiernaast kan je alvast meer info vinden over de opleidingen in de provincie Antwerpen. Indien je verdere vragen hebt, kan je altijd terecht bij Patrick Nys, William Sas, Tom Buermans of Peter Verlinden.


Zondag 12-04-2020
(LP)
Vanuit Voetbal Vlaanderen wordt elke club die op provinciaal niveau wil spelen, elke 3 jaar onderworpen aan een zeer uitgebreide audit door Doublepass. Die procedure neemt alle facetten van de club nauwgezet onder de loep, met de bedoeling de jeugdopleiding aan een aantal objectieve parameters af te toetsen. In december, januari en februari spendeerde ons auditteam heel wat uren om dat traject te doorlopen. De auditeur was kritisch op sommige punten maar zeker ook heel positief over heel veel andere onderwerpen, voldoende om een gunstig eindresultaat te verkrijgen.
De toekenning van een provinciale jeugdlicentie door Voetbal Vlaanderen is dus een feit. Zo kunnen we ook in het seizoen 2020-2021 weer van provinciaal voetbal genieten.
Meer info vindt u in de bijlage.


Vrijdag 10-04-2020
(FH)
Het is ondertussen meer dan een maand geleden dat de wereldgezondheidscrisis ook in ons land toesloeg en onder andere een abrupt einde maakte aan het uitoefenen van onze favoriete sport. Wanneer en hoe aan deze situatie een einde zal komen is voorlopig koffiedik kijken. Feit is wel dat we allen samen de gedeelde verantwoordelijkheid hebben om dit virus te bestrijden door de richtlijnen van de overheid goed te volgen. JOV Lille wenst al zijn leden en sympathisanten alvast veel positief doorzettingsvermogen en hoopt dat iedereen samen met zijn familie en vrienden in goede gezondheid deze periode mag doorkomen.
Stay safe!


Maandag 30-03-2020
(PV)
Beste spelers, trainers, ouders en supporters, hier even een update van het JOVL bestuur.
Op 12 Maart zijn alle jeugdtrainingen en competitiematchen stopgezet om het Coronavirus proberen in te perken, nu bijna 3 weken later zien we ook in dat dit de juiste beslissing was van de voetbalbond en goed doorgegeven van alle trainers aan iedereen. De trainingen gaan nog steeds niet door en zal volgens ons ook niet meer doorgaan dit seizoen. De KBVB heeft ook al doorgegeven dat het seizoen voor de jeugd en het amateurvoetbal is afgelopen.
Ook aan de tornooien gaan we niet meer deelnemen, we bedoelen ALLE TORNOOIEN, ook dat in Poperinge tot eind Juni, dit als bescherming voor supporters en spelers.We gaan proberen te werken naar volgend seizoen. De trainers mogen terug wat trainen zodra dit is toegelaten van de overheid en het jeugbestuur, ik denk dat er sommigen staan te popelen om dit terug op te pakken, we gaan ook bekijken of we sommige dingen niet vroeger kunnen doen, zoals het inzaaien van de terreinen enz. Patrick Nijs is bezig om de trainers in te vullen naar volgend seizoen toe, wie er interesse heeft om een ploeg te trainen mag zich melden, het is elk seizoen een moeilijke oefening maar het lukt ons alleen maar met jullie mederweking. Dus volgend seizoen is er nog steeds de jeugdsamenwerking tussen de 3 clubs.
Of we het provinciaal label hebben behaald weten we tot hiertoe nog niet, maar hier hebben de bestuursleden Tom, William en Patrick zeer veel tijd in gestoken.
Het zinnetje "blijf in uw kot" gaat nog enkele weken van toepassing blijven maar daarna gaan we er terug vol tegenaan en gaan we weer genieten van het voetbal, de fun en het samen napraten met een drankje. Geef ons gerust wat suggesties om deze moeilijke momenten door te komen voor al onze ploegen.
Vanwege het JOVL jeugdbestuur.


Vrijdag 27-03-2020
(FH)
De corona crisiscel, waarin alle entiteiten van ons Belgisch voetbal vertegenwoordigd zijn (KBVB, Voetbal Vlaanderen, ACFF en Pro League) kwam op 27 maart virtueel samen om het verdere verloop van de competities te bespreken.
De crisiscel nam in het belang van de volksgezondheid de moeilijke, maar stilaan onvermijdelijke beslissing om alle jeugd- en amateurcompetities, die sinds midden maart stilliggen, definitief stop te zetten.
De stand van 12 maart 2020 bepaalt het sportief eindklassement. Dat geldt voor alle afdelingen en reeksen van het jeugd- en amateurvoetbal.
Er komt zo een abrupt einde aan het lopende seizoen 2019-2020. We hopen alvast dat we het nieuwe seizoen onder een gunstig gesternte samen terug kunnen starten.
#staysafe


Donderdag 19-03-2020
(FH)
De corona crisiscel waarin alle entiteiten van het voetbal vertegenwoordigd zijn (KBVB, Voetbal Vlaanderen, ACFF en de Pro League), heeft op 19 maart een aantal belangrijke beslissingen genomen voor het verdere verloop van het Belgisch voetbal de komende weken: Het orgaan heeft beslist om alle wedstrijden (jeugd, seniors, recreatief, futsal en minivoetbal) minstens tot en met 30 april uit te stellen. De crisiscel buigt zich in de tussentijd ook over verschillende scenario's met betrekking tot het verdere verloop van de competities. Dat hangt natuurlijk sterk af van hoe de situatie rond het coronavirus in Belgie de komende weken zal evolueren.
Bekijk ook zeker de link in bijlage.


Dinsdag 17-03-2020
(LP)
De taartenverkoop van FC Gierle wordt stop gezet. Wegens de strenge maatregelen genomen door de overheid kan de leverancier ons niet garanderen dat de taarten zullen geleverd worden. Iedereen die reeds een bestelling had geplaatst krijgt zijn centen terug (via uw trainer of afgevaardigde). Ook diegenen die aan Peter Verlinden betaald hebben krijgen uiteraard hun geld terug. Wij verontschuldigen ons voor deze gang van zaken maar het is een geval van overmacht.
Met vriendelijke groeten van FC Gierle.


meer nieuws