laatste nieuws

(laatst gewijzigd op Vrijdag 26/3/2021 11:25)
   
Vrijdag 26-03-2021
(TB)
Gezien de recent genomen Covid-19 maatregelingen heeft het jeugdbestuur, samen met een aantal jeugdtrainers, beslist om de trainingen vanaf 29 maart tot en met 18 april "on hold" te zetten. We hebben deze beslissing genomen omdat de besmettingscijfers in Groot Lille enorm stijgen. Sommige klassen in de scholen zijn al in quarantaine moeten gaan. Wij betreuren deze beslissing ten zeerste en zijn ervan bewust dat dit weer een domper is voor onze spelers.
Wij zijn van mening dat dit de meest aangewezen beslissing is voor ieders gezondheid. Wij durven dan ook te rekenen op jullie begrip voor deze beslissing en zullen na de paasvakantie opnieuw opstarten als de besmettingscijfers het toelaten.

Hou het gezond!


Woensdag 10-03-2021
(FH)
Voetbal Vlaanderen heeft op 9 maart 2021 naar aanleiding van het Ministerieel Besluit van 7 maart 2021 nieuwe basisregels voor sportactiviteiten gepubliceerd die geldig zijn vanaf 8 maart 2021.
U vindt een overzicht van deze basisregels in het document in bijlage.


Dinsdag 26-01-2021
(FH)
De crisiscel van de KBVB, waarin alle geledingen van het Belgisch voetbal (Voetbal Vlaanderen, ACFF, Pro League en KBVB) zijn vertegenwoordigd, vergaderde opnieuw op maandag 25 januari. Tijdens deze vergadering werd de beslissing genomen om alle amateurcompetities met stijgen en dalen, voetbal en futsal, voor mannen en vrouwen, voor dit seizoen met onmiddellijke ingang stop te zetten en te annuleren. In het licht van de gezondheidsmaatregelen, met het oog op de bestrijding van Covid-19, bleek dit voor de crisicel de enige mogelijke optie te zijn. Een uitgebreide motivatie over deze beslissing en de gevolgen er van vindt u terug op de website van Voetbal Vlaanderen.


Dinsdag 19-01-2021
(FH)
Voetbal Vlaanderen heeft op zijn website een overzicht van opleidingen gepubliceerd die kunnen gevolgd worden in het voorjaar van 2021. De ideale kans om je verder te ontwikkelen binnen het voetbal gebeuren.
Meer info vindt u op de website van Voetbal Vlaanderen.


Dinsdag 12-01-2021
(FH)
Op dinsdag 12 januari kwam de Crisiscel van de KBVB samen om het verdere verloop van amateurvoetbal te bespreken. De beslissing wordt uitgesteld tot na het volgende Overlegcomite van 22 januari.
De Crisiscel van de KBVB stelt vast dat de geplande heropstart midden februari 2021 van de amateurcompetities gelet op de huidige omstandigheden en evolutie van de pandemie in het gedrang komt.
Indien de sanitaire situatie op korte termijn niet verbetert, is de kans erg groot dat er wordt afgestevend op een blanco seizoen in het amateurvoetbal. De KBVB volgt de situatie en de beslissingen van het overlegcomite in dit verband op de voet.
De crisiscel van de KBVB komt op 25 januari 2021 opnieuw samen.


Vrijdag 25-12-2020
(FH)
Het vreemde Lilse voetbaljaar 2020 is omwille van de gekende reden al even definitief voorbij. Ondertussen is het tijd om jullie als trouwe bezoekers van onze website in naam van het bestuur en het webteam van JOV Lille een prettig en feestelijk eindejaar te wensen.
Een moment om even terug te blikken op wat was, een periode om even de batterijen volledig terug op te laden en dan samen op weg naar een hopelijk normaler, sportief maar vooral gezond 2021!


Woensdag 23-12-2020
(FH)
Gezien de beslissing om enkel de heenronde af te werken bij competities met stijgen en dalen, en een nieuwe kalender voor de jeugd te voorzien, deelt Voetbal Vlaanderen nu mee dat alle kalenders met uitzondering van het indoorvoetbal online te raadplegen zijn op hun website en via de BBF app.
Volg de link hiernaast voor meer informatie.


Maandag 07-12-2020
(PN)
De crisiscel van de KBVB die alle geledingen van het voetbal vertegenwoordigt (KBVB, Voetbal Vlaanderen, ACFF en Pro League), is vandaag, maandag 7 december 2020 opnieuw samengekomen en heeft vastgesteld dat het afwerken van de competitie onder de oorspronkelijke competitieformats onmogelijk is geworden.
Bijgevolg werden unaniem de volgende beslissingen genomen voor het amateurvoetbal, meer bepaald het veldvoetbal.

  • Beslissing om de lopende competities in alle afdelingen van het amateurvoetbal (eerste ploegen heren en vrouwen) af te werken op basis van de "heenrondes" (zijnde de helft van de oorspronkelijke competitie en kalender waarbij elke ploeg 1 keer tegen elke tegenstander uit de reeks speelt).
  • Deze competitie zal leiden tot een eindrangschikking met de normale gevolgen: een kampioen, stijgers, en dalers.
  • De heropstart voor de seniorencompetitie is voorzien in het weekend van 13 februari 2021 en deze in het jeugdvoetbal in het weekend van 6 februari 2021.
  • Alle eerder uitgestelde wedstrijden worden nog gespeeld.

Deze beslissingen drongen zich op na de verlenging van de huidige COVID-maatregelen voor de sport tot 15 januari 2021 waardoor het amateurvoetbal meer dan 3 maanden volledig zal hebben stilgelegen. Deze beslissingen zijn onder voorbehoud van een mogelijke heropstart van de collectieve trainingen vanaf 16 januari 2021.


Dinsdag 01-12-2020
(PN)
Na overleg met de gemeente, trainers en afgevaardigden heeft het jeugdbestuur van JOV Lille besloten om dit kalenderjaar nog niet terug te starten met de trainingen. Meer info vindt u in de bijlage hiernaast.


Donderdag 12-11-2020
(PN)
Het bestuur van JOV Lille heeft beslist dat alle trainingen geannuleerd blijven tot 1 jan 2021. We volgen de situatie verder op en komen ten gepaste tijde met nieuws over een eventuele heropstart.


meer nieuws